Bästa bilfilmer

Efter en lång dag bakom ratten kan det vara skönt att komma hem, slå sig ned i soffan och slappna av med en riktigt bra rulle. För en bilfantast ska filmen så klart ha ett biltema. Bilar ska vara en stor del av filmen, annars är det ju ingen riktig film! Det ska gå fort, vara mycket action och hända saker. Motorer som kämpar, gummi som bränns mot asfalt och explosioner. Biljakter, dyra bilar, snabba bilar, bilar som voltar och rullar runt, bilar som brinner. Perfekt. Det finns dessutom flera bilfilmer för barn, och om du vill att ditt barn ska ärva ditt intresse för bilar och motorer så kan det vara klokt att försöka väcka intresset tidigt genom att visa filmer där bilar spelar huvudrollerna. I den här artikeln ska jag skriva om tre stycken filmer om bilar som du bara måste se.

The Fast and the Furious

Ingen sann bilälskare har väl kunnat missa succéfilmen The Fast and the Furious. Sedan den första filmen släpptes 2001 har den fått en rad uppföljare och blivit en enormt framgångsrik filmserie. I den första film ska polisen Brian O’Conner, spelad av hyllade Paul Walker, knäcka ett kriminellt gäng som misstänks ligga bakom stölden av ett flertal lastbilar. För komma nära gänget deltar han i streetracing.

Allting är upplagd för snabba bilar helt enkelt. Men ska Brian lyckas binda motor-gänget till brotten? Och vilken sida står han egentligen själv om lagen? Filmen blev nominerad till flera priser. Bland annat nominerades stjärnan Vin Diesel inom kategorin bästa skådespelare på MTV Movie Award. Dessutom vann filmen flera priser för sina våghalsiga scener på World Stund Awards. Sedan den första filmen hade premiär har en rad andra filmer producerats i serien, bland annat The Fast and the Furious: Tokyo Drift och senaste Fast & Furious 8.

Death Proof

Death Proof är en utav succéregissören Quentin Tarantinos främsta filmer. I den här action-späckade rullen möter vi en manlig seriemördare som specialiserat sig på att mörda kvinnor med hjälp av sin bil. Nu ställs först mot de tre kvinnorna Shanna, Arlene och Julia. Han förföljer dem i sin Chevrolet Nova och har makabra planer. Han lyckas mörda dem allihop.

Senare förföljer han en ny grupp med kvinnor: Kim, Lee och Zoe. Men hos dessa tre kvinnor finner han mer motstånd än vad han räknat med, och hans mordiska planer går inte riktig så som han tänkt sig. Death Proof blev bland annat nominerad till Guldpalmen, och har, förutom många häftiga bilscener, ett riktigt grymt soundtrack.

Bilar

Och så slutligen något för barnen. Filmen Bilar är perfekt att visa barnen för att locka fram deras bilintresse. I den här filmen från 2006 är nämligen karaktärerna just bilar, och huvudpersonen Blixten McQueen är en liten röd sportbil. Men han är lite för självgod och förhäver sig själv, vilket straffar sig.

Bilar

På väg till en tävling kraschar han och orsakar stor skada i ett litet samhälle. För att komma tillbaka till racebanan måste han lära sig flera viktiga läxor och återställa de skador han orsakat. Filmen blev nominerad för en Oscar i kategorin bästa animerade film, och fick en uppföljare år 2011.

 

Relaterade inlägg

TeslaTesla

Tesla Inc är ett amerikanskt företag som har som mål att accelerera användningen av elbilar och att elbilsmarknaden ska växa fortare än den gör idag. Teslas bilar drivs alla av

BugattiBugatti

Bugatti är ett franskt företag som tillverkar bilar. Allra mest kända har de blivit för sina moderna modeller som ändå är ganska få, men de senaste har hållit en väldigt