Böcker om bilar

Är du bilintresserad och önskar lära dig mer om bilar? Då är den här artikeln rätt för dig. Eller, den här artikeln är ett steg i rätt riktning. Här tänkte jag nämligen peka dig vidare till andra böcker som är riktigt bra läsning för dig som vill lära dig mer om just bilar. Kanske satsar du på en karriär som bilmekaniker, eller ingenjör, kanske vill du tävla i motorsport, eller också vill du helt enkelt bara lära dig mer om ditt stora intresse – bilar. Oavsett varför du brinner för bilar, så kan de tre böcker som jag ska skriva om här nedan vara intressant läsning för dig! Att läsa om bilar är nästan lika spännande som att köra eller meka!

De 66 hetaste superbilarna

Det här är en bok för dig som gillar snabba bilar. Brinner du för de hetaste bilarna genom tiderna? Då behöver du den här boken. Det är redaktionen för Gran Turismo som har valt ut sina favoritbilar genom historien. Boken ger en behaglig och balanserad blandning av bild och text, men det finns inget balanserat med bilarna i boken. Det är Ferrari, Porsche och Mercedes. De allra mest påkostade och exklusiva vrålåken som någonsin existerat. Det här är bilarna som får folk att vända på huvudet – superbilar helt enkelt. För varje bil får du snygga bilder och en gripande berättelse om bilens historia. Vill du veta mer om heta superbilar så ska du givetvis läsa De 66 hetaste superbilarna.

Jims mekarhörna

Jim Lundberg driver till vardags bloggen Jims mekarhörna på Classic Motor. Men nu har han även blivit utgiven författare. Han har nämligen fått en bok publicerad med samma namn som hans populära blogg. Boken innehåller de mest lästa texterna från Motor Classic och lär dig allting som du behöver veta om att meka med bilar. Den här boken lämpar sig speciellt väl för dig som har ett brinnande intresse för gamla veteranbilar. Jim levererar nämligen en mängd ovärderliga tips för att få de härliga gamla åken att rulla några ytterligare mil. Perfekt läsning när du kommer hem från garaget efter en dag tillsammans med din älsklingsbil.

Bilar : vinddrag av nostalgi

Författaren Peter Haventon är en man med stort hjärta för bilar – speciellt gamla bilar. Han har genom åren skrivit och gett ut en rad olika böcker som tillsammans bildar en serie. Seriens tema är bilar och ledordet är nostalgi. Skribenten blickar tillbaka på hur bilar var förr, helt enkelt. Han berättar historier som man inte kan annat än älska – om man nu gillar bilar vill säga.

Bilar : vinddrag av nostalgi

I den här senaste boken i serien: Bilar : vinddrag av nostalgi reser Peter tillbaka i tiden och delar med sig av en rad nya olika berättelser. Nu får vi höra mer om Maurice Gatsonides – fartgalningen som sänkte hastigheten och historien bakom Citroën. Fartfyllda och målande texter ackompanjeras av vackra bilder som slungar läsaren tillbaka i tiden. Vill du resa på en nostalgitripp så rekommenderar jag starkt alla av Haventons böcker. Om du är intresserad av bilar, så är dessa tre böcker egentligen obligatoriska att ha hemma i bokhyllan!

 

Relaterade inlägg

LexusLexus

Lexus är ett japanskt bilmärke som grundades 1989. Bilen som är utvecklad av Toyota vars syfte var att få till en lyxigare bil som kunde konkurrera med andra lyxiga bilar

Pagani HuayraPagani Huayra

Bilmärket Pagani är italienskt och tillverkar exklusiva sportbilar. Skaparen av Pagani är Horace Pagani och den första bilmodellen släpptes år 1999 och hette Pagani Zonda C12. Totalt har Pagani släppt