Att välja rätt däckstorlek till din bil kan verka som en bagatell, men det är faktiskt en viktig del av att hålla dig säker på vägen. Fel storlek däck kan påverka allt från bilens hastighet och bränsleekonomi till dess stabilitet och säkerhet. Därför är det viktigt att du väljer rätt storlek däck när du köper nya däck eller byter ut de gamla. Om du är osäker på vilken storlek som passar din bil, kan du alltid kontakta vår bilverkstad i Höllviken så hjälper vi dig att ta rätt beslut.

Varför rätt däckstorlek är viktigt för din bil: Undvik att göra misstaget att välja fel storlek

Att välja rätt storlek på däck till din bil är mycket viktigt. Om du använder fel storlek kan det leda till flera allvarliga problem. Det är viktigt att förstå att däckens storlek inte bara påverkar prestandan utan också säkerheten. Att använda fel storlek kan leda till allvarliga skador på bilen och dess passagerare.

När du väljer däck till din bil måste du vara säker på att du väljer rätt storlek. Att använda däck som är för stora eller för små för din bil kan leda till en rad problem, inklusive:

 1. Försämrad hantering: Om däcken är för små kan det göra att bilen känns instabil och svår att hantera. Det kan också orsaka problem med väggrepp och bromsning, vilket gör bilen mindre säker att köra.
 2. Försämrad bränsleekonomi: Om däcken är för stora eller för små kan det påverka bilens bränsleekonomi negativt. Om däcken är för små kommer bilen behöva arbeta hårdare för att röra sig, vilket kommer att göra att den förbrukar mer bränsle. Om däcken är för stora kommer det att öka rullmotståndet och göra att bilen förbrukar mer bränsle.
 3. Ökad slitaget på däcken: Om däcken är för små eller för stora kan det göra att däcken slits ojämnt. Detta kan leda till att däcken måste bytas ut tidigare än normalt, vilket kommer att öka dina kostnader för underhåll.
 4. Ökad slitage på hjulupphängningen: Om du använder fel storlek på däcken kan det öka slitage på hjulupphängningen och andra delar av bilen. Detta kan leda till att dessa delar måste bytas ut tidigare än normalt, vilket också kommer att öka dina kostnader för underhåll.
 5. Olagligt: Att använda fel storlek på däcken kan vara olagligt. Det kan leda till böter och andra straff, och i värsta fall kan det leda till att bilen inte går igenom besiktningen.

Att använda rätt storlek på däcken till din bil är avgörande för att garantera säkerheten och prestandan. Innan du köper nya däck, se till att du förstår vilken storlek som passar din bil och dina behov. Om du är osäker, kontakta en professionell för att få hjälp.

Observera att användning av fel storlek däck kan orsaka allvarliga säkerhetsrisker och skador på bilen. Det är alltid bäst att följa bilens rekommenderade däckstorlek för att säkerställa bästa möjliga prestanda och säkerhet.

OKQ8 Bilverkstad Höllviken

Om du är osäker på vilka däck som passar din bil eller behöver hjälp med att välja rätt storlek, tveka inte att kontakta vår bilverkstad i Höllviken. Vårt team av erfarna mekaniker och tekniker hjälper dig gärna att hitta rätt däck till din bil och svarar på alla dina frågor om däck och fordonsunderhåll. Vi erbjuder även professionell installation av däck och andra fordonsrelaterade tjänster för att se till att din bil håller sig i toppskick. Kontakta oss idag för att boka en tid eller för att få mer information om våra tjänster.

 • Kända däckmärke
 • Oslagbara priser
 • Stort utbud
 • Hjulskifte
 • Balansering
 • Lagning av punktering