Hennessey Venom GT

Företaget bakom denna bil heter Hennessey Performance Enginering (HPE). HPE specialiserar sig på att modifiera och uppgradera bilar från flera kända märken som Ferrari, McLaren, Jepp och Ford. De har funnits sedan 1991 och håller till i Texas, USA.

Hennessey Venom GT

Modellen är en modifierad version av Lotus modell Exige, den är dock väldigt mycket modifierad men man kan se likheter i formen på dessa två modellerna fortfarande. Detta är dock inte så konstigt då HPE säger att det modifierade chassit använder delar från Lotus Exige, bland dessa dörrar, tak, fönster, golvpanel och strålkastare. HPE och Lotus har inget samarbete, det lustiga är att när Hennessey Venom GT registreras för väganvändning så registreras den som en modifierad Lotus Exige, inte en Venom GT. Bilens motor är en 7.0-liters V8 och med sina 1 261 hästkrafter och toppfart på 435 km/h är det en bil som slagit sig in på topplistor över världens snabbaste bilar. Bilen lanserades år 2011 och år 2016 så uppgraderades bilen. Med den nya uppgraderingen så har Venom GT nu smått otroliga 1 471 hästkrafter. Denna effektökning på 210 hästkrafter har man lyckats åstadkomma genom att öka turbotrycket samtidigt som man nu kan köra motorn på E85. Effektökningarna innebär viktiga tiondelar i rekordsammanhang. Från 0-97 km/h tar det nu 2,4 sekunder istället för 2,7 sekunder. På otroliga 10,9 sekunder kommer man från 0 till hela 300 km/h. Denna uppgraderade version ska också ha en toppfart på cirka 455 km/h, jämfört med tidigare 435 km/h.

Övriga versioner

Venom GT har även släppts i en cabrioletvariant som heter Hennessey Venom GT Spyder. Denna version kom till då sångaren i Aerosmith, Steven Tyler, hade bestämt sig för att köpa en Venom GT, men han frågade om det gick att göra en utan tak. Venom GT har endast gjorts i tretton exemplar, varav sex av dessa är av varianten Spyder. År 2013 satte Hennessey Venom GT världsrekord i snabbaste produktionsbilen från 0-300 km/h. Detta gjordes med rekordtiden på 13,63 sekunder, ett rekord man själv slår med den uppgraderade varianten. På grund av detta rekord så byggde man tre Venom GT som man kallade för Worlds Fastest Edition vars syfte var att minnas detta rekord. Dessa tre bilar såldes för cirka 10.5 miljoner kronor styck. Det sista exemplaret av Venom GT Spyder kallades för Venom GT Final Edition och byggdes 2017. Namnet syftar till att markera slutet på Venom GTs produktion. Final Edition-bilen är nio kilo lättare och fått färgen glaciärblå med två smala vita ränder. Bilen såldes för cirka tio miljoner kronor. När man nu markerar slutet på Venom GT så kan man se tillbaka och konstatera att Hennessey Venom GT går till historien som en av världens snabbaste bilar och ligger bland toppen när det gäller alla accelerationssträckor. Deras nya bil, som lanserades i november 2017, Hennessey Venom F5, kommer dock att bli ännu starkare och snabbare. Med sin 7.4-liters V8 med 1 600 hästkrafter syftar man till att eliminera alla Bugatti Chiron och Koenigsegg Ageras rekord när det gäller acceleration och hastighet. Då Venom F5 har en förväntad topphastighet på cirka 483 km/h så kan det mycket väl hända att denna modell blir den som slår ut Bugatti och Koenigsegg från tronen av dessa rekord.

Relaterade inlägg

FerrariFerrari

Alla känner vi till bilmärket Ferrari, ett italienskt bilmärke som funnits sedan 1928 då det grundades av Enzo Ferrari. Från 1969 fram till 2016 ingick Ferrari i Fiat-koncernen men 2016