Hyra husbil på semestern

Sommaren i Sverige är kort. Och därför gäller det att verkligen ta vara på den tid då värmen och grönskan är här. Sommaren ska fyllas med sol, bad och långa promenader i skogen. Grillning, läsning och spännande utflykter. Ett bra sätt att verkligen fånga sommaren är att hyra en husbil och ge sig ut på de svenska vägarna. Åk genom landet och upptäck nya härliga platser. Med en husbil kan du fly från stadens stressiga tempo och komma ut i naturen. Och du kommer garanterat hem utvilad och med fulladdade batterier. I den här artikeln ska jag skriva lite mer om att åka på semester i husbil.

Varför hyra husbil

Varför ska man hyra husbil? Vad är det egentligen som gör husbilssemestern så speciell? Jo, friheten att åka vart man vill. Du behöver inte planera semestern så noggrant, det räcker att ta med sig packningen och dra iväg. Hittar ni ett ställe där ni trivs, så stannar ni några dagar extra. Kommer ni till ett ställe där ni hade tänkt att stanna några dagar, men upptäcker att det inte var så mysigt som ni hade förställt er, då åker ni vidare och hittar något annat. Med en husbil slipper man vara låst på en och samma plats hela semestern. Istället kan ni åka dit ni känner för stunden. Det är dessutom ett utmärkt sätt att spendera semestern på om ni har barn. Barn kan annars lätt bli rastlösa av att vara stilla på samma plats alltför länge. För barnens skull passar det utmärk att åka mellan olika destinationer. Ni kommer dessutom närmare naturen och få se olika miljöer. Ta tillfället i akt, åk genom Sverige och lär barnen om olika landskap och platser. Att hyra husbil har många fördelar.

Var kan man hyra husbil?

Nu för tiden kan man hitta i princip allting online. Det finns bilar, lägenheter och båtar. Du kan hyra böcker online, hyra filmer, det finns korrekturläsning online, och det finns till och med kasinon online. Och givetvis kan du även hyra husbil online. Att hyra en husbil online är väldigt smidigt. Det finns både större, etablerade företag som hyr ut husbilar, och privatpersoner som hyr ut på Blocket. Det är heller inte speciellt dyrt – ofta är det billigare än att till exempel hyra en stuga. Och med stugan kan du ju inte resa runt. Vill du ändå inte hyra på internet så finns till exempel Daylight Husbil i Göteborg eller Auto Europe i Stockholm, beroende på varifrån du vill utgå.

Var kan man hyra husbil?

Tips för husbilssemestern

Mitt främsta tips för dig som ska ut på husbilssemester är att inte fastna på ett och samma ställa alltför länge. Utnyttja möjligheten som husbilen erbjuder och åk. Se så mycket ni kan. Att åka ut med husbil kan vara ett riktigt äventyr. Jag brukar alltid sats på att sova ut på morgonen, gå upp och äta frukost, dricka kaffe – och sedan rulla. Att kunna hitta en ny vacker plats att vara på varje kväll är en riktig lyx. Kör på dagarna och slappna av på kvällarna. Jag och min fru brukar alltid ta ett glas vin eller whisky och titta på solnedgången efter middagen. Det finns få saker som är så rofyllda. Efteråt avslutas dagen nästan alltid av jag tar upp penna och papper och skriver några rader på min roman. Den blir antagligen aldrig utgiven, men när jag är ute med husbilen fylls jag av inspiration och tycker det är roligt att skriva. När jag har skrivit någon sida brukar jag avrunda de litterära aktiviteterna genom att läsa en bra bok.Ett sista tips inför sommarens husbilssemester: åk till Norge och den norska, nordliga kusten. Det är ett perfekt resmål för dig som ger dig ut med husbilen. Åk norrut längs kusten, och när du kommer till de nordliga delarna av grannlandet så ger du dig ut på valsafari. Då garanterar jag att du kommer få en lyckad semester.

Relaterade inlägg

TeslaTesla

Tesla Inc är ett amerikanskt företag som har som mål att accelerera användningen av elbilar och att elbilsmarknaden ska växa fortare än den gör idag. Teslas bilar drivs alla av