Mercedes

Mercedes-Benz ursprung

Bilmärket Mercedes-Benz är ursprungligen från Tyskland, detta företag tillverkar inte bara bilar utan även skåpbilar, bussar, minibussar samt lastbilar. Företaget har funnits sedan 1926 då de började tillverka bilar. De började med att tillverka cabrioleter samt racingbilar som användes under motorsporter.

Mercedes bilmodeller

Mercedes har många olika modeller som man delat in i olika klasser beroende på biltyp och prisklass, de har allt från sportmodeller till lyxbilar.

De har idag ca 15 olika klasser, det är följande: A-klass, B-klass, C-klass, E-klass, S-klass, CLA-klass, CLS-klass, SLC-klass, SL-klass, GLA-klass, GLC-klass, GLE-klass, GLS-klass, G-klass, V-klass.I Sverige är det oftast mest populärt med de nyare Mercedes E-klass då de oftast har hela paketet, lite sportiga, lite lyxiga samt familjevänliga vilket har gjort de väldigt populära. Ska man tänka specifik bil inom E-klassen genom åren brukar det oftast vara W124 E-klass från år 1987-1996, en väldigt stilren bil för klassiker fans av Mercedes i Sverige.

Sportbilar

Mercedes benz har väldigt många sportbilar, dock finns inte många av dessa i Sverige utan de är ganska sällsynta liksom deras klassiska bilar. De mest sällsynta sportmodellerna skulle kunna vara GT modellerna som är mer som tävlingsbilar än vanliga sportbilar. Däremot har Mercedes ett bra utbud med sportbilar även här i sverige såsom deras sportiga A-klassmodell A45 som har ca 360 hk, denna modell finns i Sverige att köpa för drygt 300-500 tusen dock anses den vara liten, rymlig och prisvärd. Även deras S-klass är ganska sportig med sina 300-400hk men ändå lyxig, priset på dessa med årsmodell 2017-2018 ligger runt miljonen dock. Sen har man den otroligt populära Mercedes C63 som ligger högt i pris men anses vara prisvärd.

Klassiker

Mercedes har ett stort antal fina klassiker som är mycket populära utöver Sverige även runt om i världen. Alla bilar klassas inte som klassiker utan oftast bara de mest populära, få exemplar finns kvar av dessa bilar. Några exempel på klassiker av mercedes kan vara Mercedes-Benz CL 500 (2003), Mercedes-Benz E 55 AMG, Mercedes-Benz 500 SL (1992), Mercedes-Benz 280 (1983) samt Mercedes-Benz W124 (1987-1996).

AMG paket

Mercedes har ett paket de erbjuder att montera på sina bilar för ett extra tillägg, detta kallas AMG. AMG paketet monteras av dock av dotterbolaget Mercedes-AMG och inte själva Mercedes. Detta paket resulterar med sportiga fälgar, bättre motor, sportig front, sidokjolar, sport stolar samt sportratt.

AMG paket

Mercedes-Benz återförsäljare i Sverige

Det finns Mercedes återförsäljare i nästan hela världen. I Sverige har finns det återförsäljare nästan överallt, allt från Stockholm till Skåne.

Lyxbilar

Mercedes har inte någon specifik lyx-klass utan de flesta nyare bilarna har den senaste tekniken och är lite lyxigare än tidigare, prisklassen varierar efter varje -klass och vilken utrustning den ska ha. Lyxbilar hos Mercedes brukar oftast påstås vara de lite dyrare bilarna såsom GLE 350d 4matic coupe, det är en lyxig, snabb och familjevänlig bil. Den ger en lyxig känsla och samtidigt har den ca 250-350 hästkrafter vilket ger en sportig körning om så önskas.

Priset brukar ligga runt 600 tusen och uppåt nya, beroende på årsmodell, utrustning och växellåda mm.

Relaterade inlägg

BMW del 1BMW del 1

BMW är ett av de världsledande bil- och motorcykelmärkena. Akronymen BMW står för Bayerische Motoren Werke och inte helt otippat med anledningen av namnet så är det ett tyskt företag