AC-Service

AC i bilen

AC-service och underhåll

Att ha ett fungerande AC-system i din bil kan göra körningen bekvämare, särskilt under varma sommardagar. Men precis som alla andra system på bilen behöver även AC-systemet underhållas för att fungera korrekt.

AC-systemet i din bil består av flera komponenter, inklusive kompressor, kondensor, expansionsventil och förångare. Om någon av dessa komponenter inte fungerar som de ska kan det leda till problem med AC-systemet.

Ett vanligt problem med AC-systemet är att det slutar blåsa kall luft. Detta kan bero på en rad olika faktorer, som lågt kylmedel, en defekt kompressor eller en läckande kondensor. Om du märker att din AC inte blåser kall luft som den ska är det viktigt att du låter en professionell mekaniker undersöka systemet.

En annan vanlig indikation på problem med AC-systemet är ovanligt höga ljudnivåer när du sätter på AC:n. Detta kan tyda på problem med kompressorn eller andra delar i systemet.

Fukt i kupén eller en obehaglig lukt som kommer från AC-systemet är också tecken på att något inte står rätt till. Det kan bero på mögel som växer i AC-systemet, vilket kan orsaka dålig lukt och allergiska reaktioner.

För att undvika dessa problem är det viktigt att AC-systemet på din bil regelbundet servas av professionella mekaniker. Vid en AC-service kontrolleras systemet för eventuella läckor, byts ut förbrukade delar och fylls på med nytt kylmedel.

Bilverkstad Höllviken erbjuder vi AC-service till konkurrenskraftiga priser. Vi använder oss av den senaste diagnostiska utrustningen för att identifiera eventuella problem med AC-systemet och ser till att det åtgärdas enligt tillverkarens rekommendationer. Genom att låta oss serva ditt AC-system kan du känna dig trygg i att det fungerar som det ska och att du kan köra din bil i bekväm temperatur oavsett väderförhållanden.

Varför man alltid ska ha AC på i en bil

Att använda AC i en bil kan ha många fördelar, särskilt under varma sommardagar. AC-systemet kan hjälpa till att hålla bilens kupé sval och bekväm under långa resor. Men det finns också en annan viktig anledning till varför du alltid bör ha AC på när du kör: att undvika risk för haveri i kompressorn.

När du stänger av AC:n i bilen, slutar kompressorn att fungera. Men kompressorn är en viktig del av AC-systemet och behöver regelbunden användning för att fungera optimalt. Om kompressorn inte används regelbundet, kan den skadas och i värsta fall behöva bytas ut helt. Detta kan bli en dyr reparation.

För att undvika problem med kompressorn och andra delar av AC-systemet är det viktigt att använda AC:n regelbundet, även under perioder när det inte är alltför varmt. På så sätt hålls systemet i god form och fungerar som det ska när du verkligen behöver det. Och om du upplever problem med din AC kan du alltid vända dig till oss på Bilverkstad Höllviken för att få den inspekterad och reparerad.

  • AC-kontroll
  • Påfyllning av R134A
  • AC reparation

AC-SERVICE

Boka tid genom vår hemsida eller ring oss på 0406078877