Adas-Kalibrering

ADAS

ADAS-Kalibrering: För Din Säkerhet och Prestanda

Välkommen till OKQ8 Bilverkstad Höllviken, din pålitliga partner för Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) -kalibreringstjänster. Vi förstår vikten av att hålla ditt fordons säkerhetssystem i perfekt skick för att garantera din säkerhet och körglädje.

Vad är ADAS?

ADAS är en samling av avancerade teknologier som är utformade för att hjälpa föraren att köra säkrare och enklare. Dessa teknologier omfattar funktioner som adaptiv farthållare, filhållningsassistans, kollisionsvarningssystem, och mycket mer. De är utformade för att minska risken för olyckor och göra körningen mer bekväm.

Varför är ADAS-kalibrering viktig?

För att säkerställa att dina ADAS-funktioner fungerar korrekt och ger optimal säkerhet och prestanda, krävs kalibrering. När din bil servas, efter en kollision, eller om du har bytt viktiga komponenter som vindrutan, är det nödvändigt att kalibrera ADAS-systemet för att se till att alla sensorer och kameror är rätt justerade.

Våra ADAS-Kalibreringstjänster

Vi på OKQ8 Bilverkstad erbjuder omfattande ADAS-kalibreringstjänster. Vårt team av experter är utbildade och utrustade med den senaste tekniken för att säkerställa noggrann och pålitlig kalibrering. Vi erbjuder följande tjänster:

1. Radar Kalibrering: Vi justerar dina fordonets radarbaserade system för att säkerställa korrekt avståndsmätning och kollisionsvarning.

2. Kamera Kalibrering: Vi kalibrerar kameror för att garantera korrekt identifiering av körfält och trafikskyltar.

3. LiDAR Kalibrering: Våra tekniker har erfarenhet av att kalibrera LiDAR-system för att se till att ditt fordon kan uppfatta och reagera på omgivningen korrekt.

4. Ultraljud Kalibrering: Vi kalibrerar ultraljudssensorer som används för parkeringsassistans och undvikande av hinder.

5. Adaptiv Farthållare Kalibrering: För att säkerställa att din adaptiva farthållare fungerar korrekt, erbjuder vi kalibreringstjänster som justerar hastighets- och avståndsinställningar.

Varför Välja Oss?

Erfarenhet: Vi har en gedigen erfarenhet av ADAS-kalibrering och en beprövad historia av att leverera högkvalitativa tjänster.

Teknologi: Vi använder den senaste tekniken och verktygen för att säkerställa noggrannhet och effektivitet i kalibreringsprocessen.

Säkerhet: Vi förstår vikten av att hålla dina ADAS-system i toppskick för din säkerhet och erbjuder pålitlig kalibrering.

– Kundservice: Vårt team är dedikerat till att erbjuda en enastående kundserviceupplevelse och svarar gärna på alla dina frågor.

Kontakta oss idag för att boka din ADAS-kalibreringstjänst och låt oss hjälpa dig att hålla ditt fordon säkert och pålitligt. Din säkerhet är vår högsta prioritet.

OKQ8 Bilverkstad
Stenbocks väg 1, 236 51 Höllviken
Info@dinbilverkstad.se

Telefon nr: 0406078877

Felaktig kalibrering av Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) kan resultera i olika problem och symptom, och effekterna kan variera beroende på vilket ADAS-system som är felkalibrerat.

 

Här är fem vanliga symptom som kan uppstå om dina ADAS-system inte är korrekt kalibrerade:

  1. Felaktig körassistans eller styrning: Om system som filhållningsassistans eller körfältsassistans är felkalibrerade, kan de inte fungera som avsett. Det kan resultera i att bilen inte håller sig inom körfältet eller att styrningen inte fungerar korrekt, vilket kan vara farligt.
  2. Falska kollisionsvarningar och bromsning: Felkalibrering av kollisionsvarningssystem och automatisk nödbromsning kan leda till falska varningar och onödig inbromsning. Det kan vara störande för föraren och potentiellt farligt om bilen plötsligt bromsar ogrundat.
  3. Felaktig avståndsreglering: Om adaptiv farthållare är felkalibrerad, kan den inte upprätthålla ett säkert avstånd till framförvarande fordon korrekt. Det kan leda till att bilen kör för nära eller för långt från andra fordon.
  4. Otydlig skyltläsning: Om systemet för trafikskyltsidentifiering är felkalibrerat, kan det misslyckas med att korrekt identifiera och visa trafikskyltar på instrumentbrädan. Detta kan leda till att föraren missar viktig information om hastighetsbegränsningar och andra vägskyltar.
  5. Oregelbundna eller felaktiga varningar: Andra ADAS-funktioner, som döda vinkelsvarningar eller varningar för korsande trafik, kan ge felaktiga eller oregelbundna varningar om systemet är felkalibrerat. Det kan förvirra föraren och minska förtroendet för ADAS-systemet.

Det är viktigt att följa tillverkarens riktlinjer och regelbundet kalibrera ADAS-systemen för att undvika sådana problem. Om du upplever något av ovanstående symptom eller misstänker att dina ADAS-system är felkalibrerade, bör du kontakta en professionell för att utföra nödvändig service och kalibrering för att säkerställa att din bil är säker och att ADAS-systemen fungerar korrekt.

  • Felaktig körassistans eller styrning
  • Falska kollisionsvarningar och bromsning
  • Felaktig avståndsreglering
  • Otydlig skyltläsning:
  • Oregelbundna eller felaktiga varningar