Däck & Fälgar

Däckstorlek kan anges i tum eller millimeter, men när man talar om däck tum avser man oftast däckens inre diameter. Däckets inre diameter är den storlek som behövs för att däcket ska passa på bilens fälgar. Däckets bredd och profil påverkar också vilken storlek på däck tum som behövs. Om du väljer fel storlek på däck tum kan det påverka bilens köregenskaper, bränsleförbrukning och hastighetsmätare. Det är därför viktigt att välja rätt storlek på däck tum enligt fordonstillverkarens rekommendationer eller med hjälp av en professionell däckservice.

Däckets bredd är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du väljer rätt däck till din bil. Däckets bredd påverkar inte bara bilens köregenskaper utan också däckets prestanda på olika vägunderlag. Generellt sett gäller att ju bredare däcket är, desto bättre grepp på torra vägar men sämre grepp på våta vägar. Ett smalare däck ger bättre grepp på våta vägar men sämre grepp på torra vägar. Det är därför viktigt att välja däck som passar för det väder och de vägunderlag du vanligtvis kör på. Tänk på att däckbredden också påverkar bränsleförbrukningen och däckens ljudnivå, så välj däck som passar dina behov och din körstil.

Kontrollera däckets storlek: Däckstorleken är vanligtvis angiven på däcksidan och består av tre siffror, t.ex. 205/55 R16. Den första siffran anger däckets bredd i millimeter, den andra siffran anger däckets profil i förhållande till bredden och den tredje siffran anger däckets inre diameter i tum.

KÖP DINA DÄCK HOS OSS

Köp dina däck genom oss

Däckservice och försäljning- Välj rätt däck till din bil idag!

På vår bilverkstad i Höllviken kan du köpa eller rådfråga om vilka däck som passar bäst till din bil. Vi säljer nästan alla däckmärken och kan hjälpa dig att välja rätt däck utifrån dina behov och körstil. Att välja rätt däck är viktigt för att säkerställa en optimal körupplevelse och säkerhet på vägen. Vi kan hjälpa dig att välja däck som ger bästa möjliga grepp på de vägunderlag du vanligtvis kör på, samt som passar dina körförhållanden och dina övriga behov. Vi erbjuder också konkurrenskraftiga priser för våra däck och tjänster, så att du kan få hög kvalitet utan att betala överpris. Kontakta oss idag för att boka en tid eller rådfråga om vilka däck som passar din bil. Vi är redo att hjälpa dig att välja rätt däck för din bil.

Spara pengar

Att ta hand om dina däck är viktigt för både din säkerhet och bilens prestanda. Enkla rutiner som regelbunden luftning och rotation av däck kan hjälpa till att förlänga livslängden på dina däck och minimera risken för punkteringar eller andra problem på vägen. Se till att du också regelbundet inspekterar dina däck för skador eller tecken på slitage och byt ut dem om det behövs. Genom att investera tid i däckskötsel kan du spara pengar på lång sikt och hålla din bil i toppskick.

  • Kontrollera lufttrycket regelbundet
  • Rotera dina däck
  • Använd rätt däck för årstiden.
  • Inspektera dina däck

HJULSKIFTE?

Om det är dags för hjulskifte på din bil kan du enkelt boka tid genom vår hemsida.